1 rue Louis GASSIN - 06300 NICE +33 (0) 4 93 83 08 76

Juridiska nyheter

Hvad MiCa-forordningen vil ændre for kryptovalutaer

Posted on april 25, 2023

Denne første lovramme, der er godkendt af parlamentsmedlemmerne, præciserer reglerne for kryptoindustrien.

Dette er enden på det uregulerede vilde vesten for krypto. Ved at vedtage MiCa-forordningen (Markets in Crypto-assets) og forordningen om fondsoverførsler med et meget stort flertal torsdag satte Europa-Parlamentet også punktum for to års debat om de harmoniserede rammer, der skal gives til kryptovaluta-sektoren i Europa.

Denne ramme pålægger nye forpligtelser for aktørerne i økosystemet, begyndende med de udvekslingsplatforme, der gør det muligt at købe og sælge kryptovalutaer. For at kunne drive deres tjenester i EU skal de have en obligatorisk licens fra en kompetent national myndighed for at kunne drive deres tjenester i EU. For at opnå denne dyrebare sesam skal aktørerne have et kontor i Europa, opfylde sikkerhedskrav til aktiver og kundemidler, opfylde forpligtelser til at have valutareserver hos en bank, procedurer for kundekendskab, regler for styring, give oplysninger om deres lederes omdømme, men også om deres energiforbrug.

Leverandørerne skal også videregive visse kunde- og transaktionsoplysninger til den modtagende finansielle institution i lighed med reglerne for traditionel finansiering.

 

Tiltrækningskraft

Mens flere reguleringsmyndigheder rundt om i verden forsøger at regulere kryptoindustrien, er Europa det første kontinent til at tage et første konkret skridt med disse to tekster, som træder i kraft 18 måneder efter deres godkendelse i Det Europæiske Råd. Europa bevæger sig hurtigere og længere end nogen anden større jurisdiktion i verden.

Kryptoaktørerne er enige om, at regulering er absolut afgørende for at skabe den tillid, som sektoren har brug  for at vokse, men de beklager nogle af kravene, som er meget byrdefulde for unge, innovative virksomheder.

Klarhed på internationalt plan vil gøre en stor forskel og kunne tilskynde mange virksomheder til at forlade USA og bringe nye arbejdspladser og investeringer til regionen.

I Frankrig har flere sværvægtere i sektoren såsom Binance eller Crypto.com fået en psan-registrering (udbydere af tjenester til digitale aktiver) fra Autorité des Marchés Financiers (AMF), som blev oprettet ved Pacte-loven fra 2019, og som MiCa blev inspireret af. Disse aktører har imidlertid annonceret planer om at investere massivt på det gamle kontinent.

Reguleringen har fokuseret mere på bekæmpelse af hvidvaskning af penge og mindre på beskyttelse af kunderne, hvilket forekommer mig væsentligt, når man husker på, at andelen af kryptovalutaer, der er forbundet med ulovlige aktiviteter, kun udgjorde 0,24 % af transaktionerne i 2022.

MiCa ville ikke have ændret noget ved FTX-skandalen, da tjenesterne fra uregulerede aktører er tilgængelige for europæiske medborgere.

Disse to tekster er kun et første skridt, da de ikke gælder for NFT (non-fungible tokens) og heller ikke for decentraliseret finansiering, som tilbyder peer-to-peer-kryptotjenester. Vi skal for disse to områder finde den samme balance mellem beskyttelse og fleksibilitet, som er nødvendig for innovation, og som findes i MiCa.

Ces articles peuvent vous intéresser

Hvad MiCa-forordningen vil ændre for kryptovalutaer
Posted on april 25, 2023

Hvad MiCa-forordningen vil ændre for kryptovalutaer

Kapitalvinster från fastigheter: beräkning och undantag
Posted on oktober 11, 2022

Kapitalvinster från fastigheter: beräkning och undantag

Juridisk ordning och status för stiftelser i FRANKRIKE
Posted on oktober 11, 2022

Juridisk ordning och status för stiftelser i FRANKRIKE

Se alla nyheter
Eugène Delacroix nationalmuseum
Föreningen Yellowstone
Bevarande av sköldpaddor
Museets vänner