1 rue Louis GASSIN - 06300 NICE +33 (0) 4 93 83 08 76

Juridiske nyheder

Skattekontrol og retssager

Posted on juli 13, 2023

Kontrol og retssager

Regulering af fejl under en inspektion :

Procedure, der skal følges

Det franske skattevæsen forklarer proceduren for berigtigelse, som giver skatteydere, der handler i god tro, mulighed for at rette deres fejl under en skattekontrol.

Proceduren for berigtigelse af fejl under en skattekontrol gør det muligt for skatteydere at berigtige fejl, unøjagtigheder, udeladelser eller mangler i deres selvangivelser under en skattekontrol og drage fordel af en reduceret rentesats på 30%.

Denne procedure gælder for alle skatteydere, både privatpersoner og professionelle, uanset virksomhedstype (SA, SARL, enkeltmandsvirksomhed osv.) eller størrelse.

Siden ikrafttrædelsen af loven om en stat i et tillidsfuldt samfunds tjeneste, kendt som ESSOC, gælder lovliggørelsesproceduren i løbet af en revision for alle skatterevisionsprocedurer. Hidtil har den været forbeholdt revisioner og regnskabsgennemgange. Skatteydere kan nu bede om at få deres situation reguleret som en del af :

– en generel eller målrettet regnskabsrevision
– En regnskabsmæssig gennemgang
– en kontradiktorisk undersøgelse af deres personlige skattesituation
– eller en dokumentrevision.

Denne procedure kan gælde for alle skatter og perioder (år eller regnskabsår), der er omfattet af revisionen. Som en tolerance accepterer administrationen, at den også kan omfatte direkte skatter, der opkræves til fordel for lokale myndigheder, for hvilke den kontradiktoriske berigtigelsesprocedure ikke er anvendelig.

Betingelser

For at drage fordel af berigtigelsesproceduren under en revision, skal skatteyderen :

– have indsendt den selvangivelse, som de ønsker at rette, inden for fristen. Det samme gælder for supplerende selvangivelser. Ifølge skattemyndighederne omfatter dette erklæringer, der er underlagt en indberetningspligt, såsom erklæringer om kapitalgevinster og -tab og særlige erklæringer vedrørende industrielt og kommercielt overskud, ikke-kommercielt overskud og landbrugsoverskud.

Bemærk: Manglende indlevering af et skema til den samlede selvangivelse (f.eks. en selvangivelse for ejendomsskat) fratager ikke i sig selv skatteyderen fordelen ved justeringsproceduren under en revision;

– anmode om korrektion af fejl, udeladelser eller mangler, der er begået i god tro, dvs. utilsigtet. Fordelen ved reguleringsproceduren i løbet af en revision kan derfor nægtes, hvis skattemyndighederne er i stand til at fastslå, at de konstaterede fejl, unøjagtigheder, udeladelser eller mangler var forsætlige og falder ind under anvendelsesområdet for de tillæg, der er fastsat for lovovertrædelser begået i god tro.

Denne betingelse vurderes separat for hver uregelmæssighed.

-Indsende express anmodning om rektifikation

For at gøre dette skal anmodningen om lovliggørelse være skriftlig, dateret og underskrevet og derefter sendt til den afdeling, der er ansvarlig for inspektionen.

Den dato, hvor anmodningen fremsættes, er den dato, hvor den modtages af afdelingen. Anmodningen kan også afleveres personligt. I dette tilfælde er datoen for anmodningen datoen for mødet med revisoren.

For at være gyldig skal anmodningen fremsættes inden for de tidsfrister, der er specifikke for hver procedure:

– I tilfælde af en regnskabsrevision eller en ESEP:

På et hvilket som helst tidspunkt under den mundtlige og kontradiktoriske debat, men under alle omstændigheder før en foreslået justering sendes;

– I tilfælde af en dokumentrevision eller regnskabsundersøgelse: senest 30 dage efter modtagelsen af forslaget om berigtigelse (formular nr. 2120-SD, nr. 2126-EC-SD eller nr. 3905-SD) eller informationsbrevet (nr. 751-SD) i tilfælde af CFE eller IFER;

– Inden for 30 dage efter modtagelse af en anmodning om information, afklaring eller begrundelse.

Bemærk venligst, at denne periode ikke omfatter den dag, hvor dokumentet modtages, eller den dag, hvor anmodningen om justering sendes.

– I tilfælde af en dokumentrevision eller regnskabsundersøgelse: senest 30 dage efter modtagelsen af forslaget om berigtigelse (formular nr. 2120-SD, nr. 2126-EC-SD eller nr. 3905-SD) eller informationsbrevet (nr. 751-SD) i tilfælde af CFE eller IFER;

– Inden for 30 dage efter modtagelse af en anmodning om information, afklaring eller begrundelse.

Bemærk, at fristen beregnes uden at tage hensyn til den dag, hvor dokumentet modtages, eller den dag, hvor anmodningen om justering sendes (klar frist).

Hvis skatteyderen ikke sender den underskrevne anmodning inden for tidsfristen, anses han ikke for at have anmodet om justering, og alle justeringer er underlagt morarenter til den fulde sats.

Alle anmodninger er antagelige, uanset deres form-selv om det anbefales at bruge det dokument, der er udarbejdet af skattemyndighederne (formular nr. 3964) – så længe skatteyderen specifikt nævner arten og størrelsen af de uregelmæssigheder, som han anmoder om regulering for (skrevet på almindeligt papir, i brevet med skatteyderens bemærkninger til rettelsesforslaget, via e-mail osv.

Han skal udtrykkeligt angive, at han anmoder om at drage fordel af den procedure, der er fastsat i artikel L62 i LPF, og at han forpligter sig til at regulere sin situation inden for 30 dage.

De fejl, unøjagtigheder, udeladelser eller mangler, som anmodningen vedrører, kan være blevet identificeret af afdelingen og gjort opmærksom på skatteyderen under revisionen eller identificeret spontant af skatteyderen under revisionen.

Anmodningen kan vedrøre flere selvangivelser, forudsat at de er omfattet af revisionen, og at de blev indsendt inden for fristen.

Undersøgelse af ansøgningen om legalisering

Hvis betingelserne for at anvende proceduren ikke er opfyldt, meddeler skattemyndigheden skatteyderen sit afslag med angivelse af årsagen til afslaget.

I tilfælde af en regnskabsrevision eller et ESFP skal denne meddelelse gives, før forslaget om berigtigelse sendes.

Skattemyndigheden kan også suspendere sin beslutning om at acceptere justeringsproceduren, hvis den mener, at det er for tidligt, og at dens undersøgelser ikke er tilstrækkeligt fremskredne til, at den med sikkerhed kan beslutte, om den pågældende justering er berettiget eller ej.

I dette tilfælde informeres skatteyderen om, at anmodningen vil blive undersøgt, når der foreligger tilstrækkelige oplysninger.

Datoen for anmodningen vil blive ændret (eller anmodningen vil blive fornyet) for til sin tid at starte den 30-dages periode, inden for hvilken skatteyderen skal indgive den supplerende ændringsskatteerklæring.

På samme betingelser kan revisoren også udskyde sin beslutning, hvis skatteyderen indgiver flere anmodninger om berigtigelse, mens proceduren skrider frem.

Revisoren vil derfor informere skatteyderen om, at han vil undersøge kravene som helhed, når han har de nødvendige oplysninger til at træffe sin beslutning.

Hvis skatteyderen opfylder alle betingelserne for regulariseringsproceduren, vil kontrolafdelingen beregne skatten og morarenterne til den reducerede sats på en supplerende regulariseringserklæring (formular nr. 3949) eller udfylde den, hvis skatteyderen selv har indgivet den.

Ces articles peuvent vous intéresser

Leje af møbleret eller umøbleret
Posted on maj 14, 2024

Leje af møbleret eller umøbleret

Hvilken skattemæssig behandling af dine kryptoaktiver i virksomheder?
Posted on april 24, 2024

Hvilken skattemæssig behandling af dine kryptoaktiver i virksomheder?

Beskatningen af udstationerede
Posted on april 15, 2024

Beskatningen af udstationerede

Se alle nyheder
Musée National Eugène Delacroix
Yellowstone Association
Conservation des tortues
Les amis du musée