Skattefritagelsesprodukter 

Indførelsen af ​​kildeskat i Frankrig har ændret franskmændenes opfattelse af beskatning. Da skatten er mere ”smertefri” (den trækkes direkte fra indkomsten siden 2019), er skatteyderne mindre interesserede i at reducere den for enhver pris.

Imidlertid forbliver de beløb, der betales til skattemyndighederne, de samme, og det er stadig muligt at reducere din indkomstskat for 2020 ved at vælge et skattefrit produkt inden 31. december.

Årets bedste produkt er uden tvivl pensionsopsparingsplanen (PER), der allerede er tegnet af mere end 800.000 skatteydere. Dette er dog ikke det eneste investeringsprodukt. Det er op til dig at vælge det produkt, der passer bedst til din situation.

Hvilken type produkter skal du vælge?

Der er to typer skattefritagelsesprodukter. Der er dem, der giver en indkomstskattereduktion, og så er der dem, der giver en skattekredit eller en skattelettelse.Den første type (især PER) er forbeholdt skatteydere, der topbeskattes. For eksempel ved at indbetale 1.000 euro på en PER, sparer du 140 euro i skat, hvis du beskattes med 14% og 300, hvis du beskattes med 30% og 410 euro, hvis du beskattes med 41%. 

Omvendt vil produkter, der giver ret til en skattekredit eller en skattereduktion, give samme skattefordel til alle uanset skattetrin. 

Kan jeg fritages for beskatning uden begrænsning?

De fleste af de investeringer, der giver anledning til en skattenedsættelse (FIP, FCPI, SCPI osv.), giver højst en skattereduktion på 10.000 euros.

Kun Sofica (investeringer i biografer) og Girardin-investeringer (i oversøiske territorier) åbner op for en reduktion på 18.000 euros. 

Bemærk, at skattefradrag for ansættelse af en medarbejder i hjemmet eller for børnepasningsomkostninger er medtaget inden for disse grænser.

Hvilke produkter er egnet til skattefritagelse ved udgangen af ​​året?

Udover PER er der et par andre produkter, der er let tilgængelige og nemme at tegne i slutningen af ​​året : 

Hvis du vil give SMV’ere et boost, kan du vælge en lokal investeringsfond (FIP) eller en innovationsfond (FCPI). Disse er administreret af investeringsspecialister og giver adgang til en skattereduktion på 25%. Man skal beholde sin investering i mindst 5 år, men det er mere almindeligt at beholde den mellem otte og ti år. En anden mulighed er at abonnere på aktier i ejendomsinvesteringsselskaber (SCPI).